כשאי – הידיעה של דוד התחפשה להפרעה

הרגע המדויק: כשאבחון נכון שינה דינמיקה כיתתית

בכיתה ו' בחיידר דרכי משה {שם בדוי – אך לא הסיפור…} יש פערי למידה גדולים בחשבון –  בעקבות צורת העברות השיעור שליוו את תלמידי הכיתה מכיתה א'.

המלמד מתמודד עם כל רמות הלמידה בתוך כיתה אחת – מה שמתסכל אותו עד למאוד ובנוסף הוא לא מצליח להתקדם כלל וכלל – בעצה אחת עם המנהל החליט לעצור! למפות את המצב – לסייע למתקשים ורק לאחמ"כ להתקדם עם כלל הכיתה.

התהליך התחיל בהצלחה – אך דוד התלמיד בשורה השנייה בטור השלישי – לא מפסיק להפריע למהלך השיעור – הוא גם נמצא ברמה הנמוכה ביותר בכיתה וגם מפריע לכולם….

נכנסתי לכיתה באחד מן הימים לבקשת המלמד, על מנת לצפות במהלך השיעור, ולסייע למלמד בקידום הכיתה – המלמד הסביר בטוב טעם ודעת את החומר הנלמד, ואני הסתובבתי בכיתה – אני עובר ליד מקומו של דוד ורואה בזווית העין שהוא לא ממקם נכון את הספרות בתרגיל – ומכאן נבע הקושי בפתרון התרגילים – לאחר שהתלמיד קיבל הסבר הוא הצליח בקלות לפתור את התרגיל מה שגרם לשקט מבורך בכיתה והתקדמות נפלאה אצל התלמיד שטעם את טעמה המתוק של ההצלחה וסיים את התרגילים מתוך שמחה וסיפוק – דבר שגרם לו לשנות את התנהגותו בשיעורים ולהתקדמות איטית ובטוחה בשיעורים הבאים – אם נתבונן מדוע דוד הפריע ומה גרם לו להפסיק?

תלמיד שמפריע למהלך התקין של השיעור "צועק" אני לא יודע את החומר וכתוצאה מכך "אני יודע" לעשות דברים אחרים שימשכו אלי את תשומת הלב של המלמד – אם לא אקבל תשומת לב חיובית לפחות אקבל תשומת לב שלילית.

שימת לב קטנה  – בדיקה מדוע ולמה? – הובילה את התלמיד להצלחה ואת הכיתה לשלווה ברוכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *